Bij Kura werken gedreven mensen, mensen met een passie voor het vak.
Lees hier meer over een aantal van hen

Linda van der Meer (trainer en teamcoach)

Vanuit de visie dat ontwikkeling van organisatie en personeel samen dient te gaan, richt ik mij op het begeleiden van strategisch personeelsmanagement, verandermanagement en het ontwikkelen en trainen van mensen. 

Ik geloof dat iedereen in staat is om te groeien, maar dat iedereen daarin zijn of haar eigen proces doormaakt. Deze processen wil ik ondersteunen en waar nodig bijsturen zodat iedereen hun beoogde successen kan behalen.
Het interessante van mijn vak vind ik dat je met verschillende mensen te maken krijgt met verschillende wensen. Iedereen is anders, maar zij hebben één gemeenschappelijk doel. En dat is iets willen leren, iets veranderen, groeien. En hierdoor ga ik elke dag weer met de volle nieuwsgierigheid naar mijn werk, ik vind het interessant wat mensen beweegt en wat zij willen bereiken. Ik maak daar graag onderdeel van uit.

Een interessant aspect van trainingen vind ik nazorg. Wat maakt nou dat deelnemers het geleerde wel of juist niet toepassen in de praktijk. En wat kunnen wij veranderen als trainer, als manager of HR-medewerker om ervoor te zorgen dat deelnemers wel het geleerde toepassen in de praktijk. De verandering laten zien die zowel zij als wij graag willen zien. Samen tot het resultaat komen, dat inspireert mij. 
Karin Broekhuizen (trainer, adviseur en teamcoach)

Met mijn bestuurskundige en bedrijfswetenschappelijke  achtergrond ben ik voornamelijk werkzaam in het publiek maatschappelijk domein. Dat doe ik in verschillende rollen: als interim manager, als strategisch adviseur en als trainer. De rode draad is steeds het verbinden van mensen en partijen in het zetten van een volgende stap in hun eigen ontwikkeling en onderlinge samenwerking.

“Creativity is contagious. Pass it on.”
- Albert Einstein -

Deze uitspraak vat voor mij samen waar het bij leiderschap om gaat. Want creativiteit is in die zin inderdaad besmettelijk. Simpelweg omdat iemand die creativiteit bij een ander ziet daardoor zelf geïnspireerd raakt. Om het anders te gaan doen, of juist om het toch nog een keer te proberen. Creativiteit leidt tot nieuwe inzichten en dat brengt je verder. En dus gaat het bij ‘leading by example’ om lef in het tonen van creativiteit. Lef om out of the box te durven denken, anders dan anderen te zijn en het voortouw te nemen. Want door steeds weer een andere bril op te zetten en anders te mogen kijken, laat je ook anderen zien wat ze eerder niet zagen. Dat werkt inspirerend en zo helpt het vraagstukken verder. 
 
Janine Kallenbach (trainer, acteur en coach)

Ik geloof dat iedereen talent heeft. De één heeft het talent om muziek te leren maken, de ander het talent om mensen met elkaar in verbinding te brengen. De meeste mensen hebben zelfs meerdere talenten, maar zijn zich hier nauwelijks van bewust. Je vindt jezelf namelijk heel gewoon!

Een talent leidt niet automatisch tot succes en geluk, weet ik uit eigen ervaring. Jarenlang heb ik managementfuncties vervuld, in grote organisaties gewerkt, ingewikkelde trajecten begeleid.
Ik kon dat ook prima, werd gewaardeerd. Ik had, zoals dat heet, een goede carrière. Maar ik zat niet erg lekker in mijn vel.

Het heeft even geduurd voordat ik ontdekte dat ik lang niet al mijn talenten inzette en mijn eigen drijfveren negeerde. Ik heb namelijk de sterke wil om alles te onderzoeken, te exploreren en meteen toe te passen, om iets nieuws te creëren. Om te sparren met anderen en nieuwe ideeën te bedenken. Om aan iets nieuws te beginnen omdat het nu kan en ik er nu de energie voor heb, en niet pas nadat de energie eruit geanalyseerd is.

Met vallen en opstaan heb ik moeten leren durven, doen, anders zijn, fouten maken en opkrabbelen. Maar het was het waard. Want áls je je talenten ontwikkelt in de richting die je leuk vindt en als je je drijfveren volgt, dan kun je alles maken.

Omdat ik het zo leuk vind om te sparren met andere mensen, bleek al snel dat ik ook het talent heb om uit te leggen en te trainen. Ik doe dat als trainer en als trainingsacteur en combineer zo mijn talenten met die van anderen.
 
Volg ons via:
 
 
 
Copyright © Kura . All right reserved . Disclaimer . Algemene Voorwaarden . Cookiebeleid