Als team gezamenlijk besluiten nemen, dat lijkt eenvoudig, maar dat is het niet!

Besluitvorming in overleggen gebeurt doorgaans vrij snel. Nadat iedereen zijn of haar verhaal heeft gedaan worden standpunten gewisseld vanuit individuele argumenten en wordt de knoop doorgehakt. Want ‘we moeten door’, ‘hebben een druk agenda en/of deadline’ etc.
Het risico bestaat dat teamleden met een onbevredigd gevoel achterblijven. Herkenbaar? Dit is te voorkomen.

Dit doe je aan de hand van drie stappen:

Stap 1: ieder neemt stelling in en vertelt wat zijn argument is. / argumenten wisselen
Stap 2: discussie laten plaatsvinden en vragen stellen. / dialoog voeren
Stap 3: de gezamenlijkheid vinden door 5 keer de waarom vraag stellen. / verdiepen op gezamenlijkheid

Ok, je hebt de bovenstaande stappen doorlopen. Toch lukt het jullie als team niet om de gezamenlijkheid te vinden. Wat dan?

Het is goed mogelijk dat je te maken hebt met verschillende weerstanden van teamleden die niet zichtbaar zijn. Om achter die weerstanden te komen, is communicatie op een ander niveau nodig. Zoals Albert Einstein mooi heeft verwoord;

“If you always do what you always did, you will always get what you always got.”

Wat jullie als team anders moeten doen, kun  je leren door te ervaren. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat jullie uit jullie eigen comfortzone moeten durven kruipen, willen jullie hierin slagen. Ter ondersteuning van dit proces zijn er diverse communicatiemodellen die als handvat kunnen worden ingezet. Het model die wij in onze trainingen gebruiken is het weerstandmodel in communicatie. Weerstand en wijze van communiceren gaan namelijk hand in hand. Word je als team bedreven om op het juiste niveau met elkaar te communiceren, dan zal je merken dat het gezamenlijk besluiten nemen steeds makkelijker gaat. Zonder dat er daarna een sluimerend gevoel van ontevredenheid overblijft.

Door de communicatiemodellen op een juiste manier toe te passen en veel te oefenen met elkaar, is gezamenlijk besluiten nemen niet langer een frustrerend proces . Immers, besluiten nemen duurt voor jullie niet meer zo lang als in het verleden.

Wil je samen met jouw team leren effectief besluiten te nemen met elkaar, dan kan de training gezamenlijk besluiten nemen daarbij ondersteunen. Jullie leren de theorie rondom effectieve besluitvorming en effectieve teamcommunicatie en passen dit direct toe in de praktijk.  
 
 
Volg ons via:
 
 
 
Copyright © Kura . All right reserved . Disclaimer . Algemene Voorwaarden . Cookiebeleid