Bij Kura werken gedreven mensen, mensen met een passie voor het vak.
Lees hier meer over een aantal van hen

Linda van der Meer (Trainer en Teamcoach)

Vanuit de visie dat ontwikkeling van organisatie en personeel samen dient te gaan, richt ik mij op het begeleiden van strategisch personeelsmanagement, verandermanagement en het ontwikkelen en trainen van mensen. 

Ik geloof dat iedereen in staat is om te groeien, maar dat iedereen daarin zijn of haar eigen proces doormaakt. Deze processen wil ik ondersteunen en waar nodig bijsturen zodat iedereen hun beoogde successen kan behalen.
Het interessante van mijn vak vind ik dat je met verschillende mensen te maken krijgt met verschillende wensen. Iedereen is anders, maar zij hebben één gemeenschappelijk doel. En dat is iets willen leren, iets veranderen, groeien. En hierdoor ga ik elke dag weer met de volle nieuwsgierigheid naar mijn werk, ik vind het interessant wat mensen beweegt en wat zij willen bereiken. Ik maak daar graag onderdeel van uit.

Een interessant aspect van trainingen vind ik nazorg. Wat maakt nou dat deelnemers het geleerde wel of juist niet toepassen in de praktijk. En wat kunnen wij veranderen als trainer, als manager of HR-medewerker om ervoor te zorgen dat deelnemers wel het geleerde toepassen in de praktijk. De verandering laten zien die zowel zij als wij graag willen zien. Samen tot het resultaat komen, dat inspireert mij. 
Karin Broekhuizen (Trainer, Adviseur en Teamcoach)

Met mijn bestuurskundige en bedrijfswetenschappelijke  achtergrond ben ik voornamelijk werkzaam in het publiek maatschappelijk domein. Dat doe ik in verschillende rollen: als interim manager, als strategisch adviseur en als trainer. De rode draad is steeds het verbinden van mensen en partijen in het zetten van een volgende stap in hun eigen ontwikkeling en onderlinge samenwerking.

“Creativity is contagious. Pass it on.”
- Albert Einstein -

Deze uitspraak vat voor mij samen waar het bij leiderschap om gaat. Want creativiteit is in die zin inderdaad besmettelijk. Simpelweg omdat iemand die creativiteit bij een ander ziet daardoor zelf geïnspireerd raakt. Om het anders te gaan doen, of juist om het toch nog een keer te proberen. Creativiteit leidt tot nieuwe inzichten en dat brengt je verder. En dus gaat het bij ‘leading by example’ om lef in het tonen van creativiteit. Lef om out of the box te durven denken, anders dan anderen te zijn en het voortouw te nemen. Want door steeds weer een andere bril op te zetten en anders te mogen kijken, laat je ook anderen zien wat ze eerder niet zagen. Dat werkt inspirerend en zo helpt het vraagstukken verder. 
 
Joke Kras (Trainer en Coach)

Als (stress en burn-out) coach krijg ik van mijn cliënten terug dat zij zich voor het eerst echt begrepen voelen. Mijn oplossingsgerichte aanpak zorgt ervoor dat zij weer grip op de situatie krijgen. Door niet te oordelen en op een positieve manier situaties of gebeurtenissen te spiegelen laat ik cliënten of teams bewust worden waar het anders en dus vaak beter kan. Met relativeringsvermogen en gevoel voor humor heb ik mijzelf in tijden van stress altijd op de been gehouden en deze eigenschappen worden ook door mijn cliënten als prettig ervaren.

Als DISC-specialist kan ik door middel van een assessment cliënten of teams inzicht geven in hun gedrag- en communicatiestijl.

Ik geloof dat elk mens een unieke gedrags-DNA heeft. Echter zorgt dit unieke gedrags-DNA onderling dat mensen elkaar soms niet begrijpen. Heel simpel gezegd lijkt het dat ze een andere taal spreken. Door inzicht te krijgen wat je eigen en andermans gedrags-DNA is, kunnen mensen leren elkaars “taal” te spreken. Dit inzicht kan leiden tot succes, sterke communicatie, hogere effectiviteit en goede onderlinge relaties op werk en privé situaties.

 
Volg ons via:
 
 
 
Copyright © Kura . All right reserved . Disclaimer . Algemene Voorwaarden . Cookiebeleid